Auto Huren Wintersport Tips

Op deze pagina geven we je graag een aantal tips die te maken hebben met het huren van een auto op wintersport. Doe er je voordeel mee!

Tip 1

Rijd jij altijd met de auto vanuit Nederland naar de wintersport? Je bent niet de enige! En zeker niet tijdens de kerstvakantie en de krokusvakantie, want dan is het vaak achteraan sluiten in de file…

Met een zogenaamde fly drive naar de wintersport bespaar je flink wat reisuren. Een autoreis naar Innsbruck, Genève of Grenoble duurt, al snel zo’n 9 à 10 uur. Met het vliegtuig zit je op ongeveer 4  uur. Bij bestemmingen zoals Italië, Andorra, Finland of Tsjechië neemt deze tijdwinst nog sterker toe.

Tip 2

Naast de tijdbesparing is een fly drive naar de wintersport vaak goedkoper. Door de toename van het aantal vluchten van goedkope vliegmaatschappijen naar de wintersportgebieden is het vliegen naar de wintersport een steeds aantrekkelijker alternatief geworden. Voor een korte 3-daagse reis ben je altijd het voordeligst uit met een fly drive. Voor een week wintersporten geldt dit voor meer dan de helft van de wintersportlanden.

Tip 3

Een groot voordeel van het huren van een auto via ons op de wintersportluchthaven is dat de auto’s voorzien zijn van een goede winteruitrusting. In alle landen waar winterbanden verplicht zijn, bieden we namelijk een speciaal WT (staat voor ‘winter tyres’) pakket. Bij dit pakket zijn de winterbanden bij de autohuurprijs inbegrepen en krijg je als wintersporter ter plaatse niet te maken met extra kosten. Let op: Sneeuwkettingen en andere winteraccessoires zoals een ijskrabber of skibox behoren niet tot de standaarduitrusting. Heb je zulke accessoires nodig, reserveer deze dan tijdig bij ons. Betalen doe je ter plekke aan de lokale partner.

Tip 4

Haal je de huurauto in Oostenrijk of Zwitserland op, dan is deze voorzien van een tolvignet. Vanuit Nederland en Duitsland dien je zelf voor zo’n vignet op de huurauto te zorgen: koop dit vooraf bij de ANWB, onderweg bij een tankstation of aan de grens.

Tip 5

Ga dus voor een zorgeloze, snelle en goedkope fly drive naar de wintersport! We hebben genoeg huurauto’s klaarstaan op alle populaire sneeuwbestemmingen zoals Chambéry, Genève, Gerona, Grenoble, Innsbruck, München, Nice, Praag, Rovaniemi, Salzburg en Turijn. Mét winterbanden!

Selecteer je huurauto


Contact opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via email.